Årgang: | 2009 |
Produsent: | Villa Montepaldi |
Produktnavn: | Decano Vinsanto del Chianti Classico |
Land: | Italia |
Region: | Toscana |
Appellasjon: | DOC Vinsanto del Chianti Classico |
Syre: | 7,3 g/l |
Sukker: | 128 g/l |
Råmateriale: | Trebbiano 50%, malvasia bianco 50% |
Farge: | Gylden strågul |
Duft: | Svært aromatisk og rik nese med tørket frukt, aprikos, hint av karamell og nøtter. |
Smak: | Fruktdrevet anslag med fruktkarakter av sitrus, tørket frukt, aprikos og nøtter. Balansert avslutning. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire og galestro |
Vinmark: | Villa Montepaldi har produsert vin gjennom de 9 siste århundrene. Fra Lorenzo de´Medici til dagens eier som er universitetet i Firenze, noe som gjør den betydelige eiendommen på 300 ha til en viktig driver av innovasjon og forskning i Chianti Classico. |
Vinifikasjon: | Druene høstes tidlig i september og tørkes på stråmatter i solen. Ved ønsket sødmenivå presses druene forsiktig og gjæres på ståltank. |
Lagring: | Vinen lagres på tradisjonelle kastanje-caratelli (30-120 liter) i 10 år før tapping på flaske, hvor vinen hviler 6 mnd før salg. |
Lagringspotensial: | 10-15 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 50 |
Serveringstemperatur: | 8-10 grader |
Passer til: | Blåmuggost, fruktdesserter, kaker med frukt og nøtter samt tradisjonelle, toskanske cantuccini |