Årgang: | 2019 |
Produsent: | Pepe Mendoza |
Produktnavn: | El Veneno Monastrell |
Land: | Spania |
Region: | Alicante |
Appellasjon: | DO Alicante |
Syre: | 5,7 g/l |
Sukker: | 0 g/l |
Råmateriale: | Monastrell 100% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Parfymert med aroma av lavendel, rosmarinblomst og sødmeladen moden frukt. |
Smak: | Velintegrerte tanniner og stor konsentrasjon i fruktaromaene. Litt balsamisk. |
Jordsmonn: | Sandholdig grus og kalkstein |
Vinmark: | 55 år gamle vinplanter av Monastrell på El Veneno Alto Vinalopo. Dyrket økologisk, ikke sertifisert |
Vinifikasjon: | Helklasepressing og videre gjæring med naturgjær, 30 % stilk i 100 liters tanker. Videre modning i ett år på 500 liters fat (blanding av nye og gamle). |
Lagringspotensial: | 2-10 år |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-20 grader |
Passer til: | Kjøttretter, gjerne med mye urter, hvitløk og rik smak. Grill, vilt |