Årgang: | 2018 |
Produsent: | M. Chapoutier |
Produktnavn: | Le Méal Ermitage Rouge |
Land: | Frankrike |
Region: | Rhône |
Appellasjon: | AOC Hermitage |
Syre: | 5,1 g/l |
Sukker: | <3 g/l |
Råmateriale: | Syrah 100% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: |
Rik, aromatisk, kompleks og kraftfull med tjære, røyk, bjørnebær nøtter og lakris. |
Smak: |
Kraftig anslag, konsentrert fruktkarakter. Avslutning med lakris. |
Jordsmonn: | Sandholdig med grus og leire |
Vinmark: | Druene kommer fra 50 år gamle vinstokker plantet i Le Méal, åsen som ligger i den sørlige delen av Hermitageåsen, som ofte gir fruktigere og mer tilgjengelige viner på syrah enn Bessard-delen som har mer granitt. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede og avstilkede druer presses forsiktig før gjæring og i åpne sementtanker 4-5 uker maserasjon. |
Lagring: | 18-20 måneder på nye og brukte fat. |
Lagringspotensial: | 30-60 år avhengig av årgang |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Rødt kjøtt, vilt, ost |