
Land: Frankrike
Region: Champagne
Ett år etter at Charles-Camille Heidsieck grunnla Champagne Charles Heidsieck i 1851, bestemte han seg for å reise til USA for å selge sine produkter. Han var en av de første champagneprodusentene som besøkte USA og ble rask kjent som Champagne Charlie, en gentleman og en fantastisk selger. Han skal ha nemlig ha solgt hele 300.000 flasker champagne på under ett år!
Med en slik start, kunne man kanskje tro at Champagne Charles Heidsieck i dag er et stort, velkjent champagnehus i USA og i resten av verden, men slik er det imidlertid ikke. Champagne Charles Heidsieck har stått på ustø grunn siden 1970-tallet og frem til 2011, da huset ble kjøpt og solgt med jevne mellomrom.
Heldigvis har eierne gjennom tiden ansatt kunnskapsrike mennesker som Daniel Thibault, en av champagnes mest velrennomerte vinmakere gjennom tidene, og opprettholdt den høye kvaliteten på produktene. I 2011 ble huset solgt til Société Européenne de Participations Industrielles (EPI) som er de nåværende eierne. Gjennom stadig forbedring av produktene og merkevaren har navn som Cécile Bonnefond, Thierry Roset og Chef de Cave, Cyril Brun, løftet Charles Heidsieck til det som ofte bli omtalt som verdens mest undervurderte champagnehus. De er kjent for å bruke en stor andel reservevin og lagre vinene lenge på bunnfall. Dette resulterer i en fyldig, kremet og rik stil med høy friskhet og konsentrasjon. Brut Reserve NV har blant annet blitt kåret til verdens beste i sin kategori. Santé!