Grimaldi Luigino
Land: Italia
Region: Piemonte
Fire generasjoners vineventyr som startet med dyrking av druen Dolcetto.
Etter krigen startet arbeidet med modernisering av vinmarkene og Grimaldi'ene la vekt på kunnskap ervervet gjennom familiens druedyrking det siste århundret: å dyrke lokale druer på de beste voksestedene for de ulike sortene. I starten av 50-tallet ble de første årgangene av Barolo og Barbaresco tappet og familien leverer stadig topp kvalitet på sine viner. Druene dyrkes både i Langhe og Roero og de hvite får en sakte, ganske kjølig gjæring i ståltank for å bevare frisk frukt aroma og modnes gjerne noe på fint bunnfall. De røde blir gjæret i ståltank og også sementkar og modnes på store slavonske botti for å unngå tydelig eikearomaer. Det er kun på deres Barbaresco de bruker en andel barrique for modning.
Få vårt nyhetsbrev
Ikke gå glipp av produktnyheter og info om events
© 2022 Signature Wines
Org nr 919 556 021