Grimaldi Luigino
Land: Italia
Region: Piemonte
Fire generasjoners vineventyr som startet med dyrking av druen Dolcetto.
Etter krigen startet arbeidet med modernisering av vinmarkene og det ble vektlagt å dyrke lokale druer på de beste voksestedene for de ulike sortene. I starten av 50-tallet ble de første årgangene av Barolo og Barbaresco tappet og familien leverer fortsatt topp kvalitet av en rekke ulike viner. Druene dyrkes både i Langhe og Roero og de hvite får en sakte, ganske kjølig gjæring i ståltank for å bevare frisk frukt aroma og modnes gjerne noe på fint bunnfall. De røde blir gjæret i ståltank og også sementkar og modnes på store slavoniske botti for å unngå særlig eikearomaer. Kun på Barbera Superiore bruker de noe barrique for modning.
Få vårt nyhetsbrev
Ikke gå glipp av produktnyheter og informasjon om events
© 2022 Signature Wines
Org nr 919 556 021