Årgang: | 2018 |
Produsent: | Villa Montepaldi |
Produktnavn: | Tagliafune Chianti Classico |
Land: | Italia |
Region: | Toscana |
Appellasjon: | DOCG Chianti Classico |
Syre: | 5,7 g/l |
Sukker: | 2,3 g/l |
Råmateriale: | Sangiovese 80%, cabernet 8%, merlot 8%, colorino 4% |
Farge: | Dyp rubinrød |
Duft: | Kompleks, aromatisk og floral nese med fiol, syrlige kirsebær, morell og balsamico. |
Smak: | Syrlig og aromatisk anslag med fruktkarakter som på nesen. Fin fruktkonsentrasjon og hint av tannin i balansert avslutning. |
Jordsmonn: | Kalkholdig leire og galestro |
Vinmark: | Villa Montepaldi har produsert vin gjennom de 9 siste århundrene. Fra Lorenzo de´Medici til dagens eier som er universitetet i Firenze, noe som gjør den betydelige eiendommen på 300 ha til en viktig driver av innovasjon og forskning i Chianti Classico. |
Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon på sement. |
Lagring: | 3-6 mnd. på flaske før salg |
Lagringspotensial: | 5-8 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Toscanske skinker, pølser og ost samt pizza, pasta, grillmat av svin og storfe |