Chauvet Frères
Land: Frankrike
Region: Beaujolais & Mâconnais
Lidenskap for produksjon, vinsmaking og forskning. Jules Chauvet ble født i 1907 og tok over familiebedriften i La Chapelle de Guinchay, da hans far døde. Jules Chauvet var Chauvet-familiens fjerde generasjon vinmaker og selv om han også viet en stor del av sitt liv til forskning, var vinproduksjon hans store lidenskap i livet.
I et halvt århundre, drev han familiens 6 ha store eiendom i Beaujolais-Villages. Siden hans bakgrunn var kjemiker, har Jules Chauvet drevet forskning rundt vinifikasjon, som har fått stor oppmerksomhet i den vitenskapelige delen av vin-verdenen. I 1935 startet han et samarbeid med fysiolog og Nobelprisvinner Otto Warburg, rundt utviklingen av en spesiell mikrobe i hvite viner. Han var spesielt opptatt av og interessert i gjærkultur og har publisert viktig arbeid på malolaktisk gjæring og kullsyregjæring (Carbonic maceration) Han etterlater seg et vitenskapelig arbeid om vin-kjemi og vin-smaking. Sorteringen av forskningsarkivene pågår fremdeles. Jules Chauvet er ansett som en av Frankrikes beste vinsmakere og hans nøyaktige og krevende tilnærming har hatt en dyp innflytelse på moderne tilnærming til hvordan man smaker på vin. Ifølge Jules Chauvet skal ikke smaksnotater være impresjonistiske. Det er ikke poesi. Smakerens rolle er å identifisere og registrere spesifikk lukt og smak i vinen. Hans kunnskap om regionen, kombinert med gode evner til å identifisere lukt og smak, har gjort det mulig for ham å lage noen av de beste vinene fra Beaujolais og Mâconnais.
Få vårt nyhetsbrev
Ikke gå glipp av produktnyheter og informasjon om events
© 2022 Signature Wines
Org nr 919 556 021