| Årgang: | 2020 |
| Produsent: | Biondi Santi - Tenuta Greppo |
| Produktnavn: | Rosso di Montalcino |
| Land: | Italia |
| Region: | Toscana |
| Appellasjon: | DOC Rosso di Montalcino |
| Syre: | 5,4 g/l |
| Sukker: | <3 g/l |
| Råmateriale: | Sangiovese grosso 100 % |
| Farge: | Dyp rubinrød |
| Duft: | Aromatisk nese med mørke, syrlige kirsebær, granateple, solbær samt lavendel og søte krydder. |
| Smak: | Saftig, elegant og fruktdrevet anslag med fruktkarakter som på nesen. En typeriktig, balansert, strukturert Rosso fra Biondi-Santi. |
| Jordsmonn: | Kalkrik leire med innslag av store steiner |
| Vinmark: | Druene, Biondi Santi's egen klone av sangiovese grosso "BBS 11", kommer fra Tenuta Greppo´s egne vinmarker. Vinrankene er opp til 10 år gamle. |
| Vinifikasjon: | Tradisjonell vinifikasjon i store, gamle slavonske eikefat. |
| Lagring: | 12 mnd. på slavonske fat samt noe tid på flaske |
| Lagringspotensial: | 10 - 15 år fra årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
| Passer til: | Lokalt kjøkken (pasta), rødt kjøtt og faste oster fra regionen |